♥♥welcome welcome♥♥

thanks for your visit dear :)
please do enjoy yourself here..

WE ARE HAPPY TO SERVE YOU THE BEST OF OUR FAVORITE COLLECTION.

anyway, don't forget

buka entry dulu dan sila lah komen :)

Friday, July 16, 2010

bila tiba musim durian jadi buat ini

alhamdulillah...
murah betul rezeki arini

musim durian boleh la dikatakan tiba sekarang ni en

pagi td ade kawan dtg ajak g makan durian kat kebun dia
alahai..baik betul hati kan..

apa lagi, mmg tgh mengidam nak mkn durian ni

follow dia and the family g dusun kat lingai batu rakit tgnu

dalam 20 minit perjalanan lebih kurang lah


sampai2, kene daki n trun bukit
den redah selut sikit sb nk smpai ke kebun durian tu..
seronok!!

ehehe


sampai2 je sepupu sorg lagi tu siap dah kumpul durian n kami apa lagi
makan sampai puas!
mmg sedap betul
durian kmpung
lain rsa dia

makan pulak dlm kebun mcm tu
perghh!! terbaik betul lah!
terharu rasa dapat makan durian byk byk mcm tu
dapat pulak bw balik 4 biji untuk kawan kawan kat asrama
tak dapat ikut dapat lah rsa sikit en
ehehe


sampai sampai sebah kakakku ajak g jalan jalan makan celop tepong ptg tu
zaki, irfan dan din dtg amik kat asrama
dengan tak makan tgh ari lg jd kami pn on lah

dalam kul 3 mereka ini dtg dan terus ke destinasi
pantai teluk ketapang!
yiba yibaaa!

sampai sampai mereka2 ini buat suprise kat sebah dan aja rupanya
jom kita berkelah!!
siap ade tikar n durian lagi!!
wah!! rezeki rezeki!!
mek bah mmg dah lama nak makan durian apalagi kesukaan lah kami!!!
saya yang dah makan pagi td apa lagi, balun lagi lah!!
yay!!

jadi kami the girls pg beli air dan juga mknn ringan kat kedai celop tepong tepi tu
xde lah makanan ringan mane pon
ikan celop tepong 3, goreng pisang, cucur pisang, cucur bilis lagi
banyak gak lah
nma pon berkelah en
ehehe

ddk bwh pokok dan mula lah makan dan makan makan
hadoi..mane lah aku nk diet ni
makin gemuk eyh!!!
mmg kne strt diet
asik makan je keje
aisyhh..apa lah nk jadi ni

lepas berkelah dekat pantai kami ke stadium runtuh saje je nk jalan2 amik gmbar first time dtg dekat lepas dia runtuh ni mmg teruk lah sedih betul
hot spot saya dating dulu nih
*wink wink*


tengok2 ade org main drift kat situ
wah apa lagi, stay kejap n tgk org baru nk main drift
tak jadi mane pon
pastu apa lagi kami pon balik lah


meh kita tgk gmbr lah pulak ye..
let pictures tell the story





oke
sampai sini dulu
t update lagi ye

note:
FYP proposal tak siap lagi!!
huwaaa!!

bye bye

Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Thursday, July 15, 2010

dongeng aja dan pepijat jahat itu :(

semalam saya ada cerita saya kene gigit nyamuk yg bnyk kan kan??
tp td mak tepon n cakap tu bukan nyamuk
mak rsa tu pepijat

sb mak cakap mane ade nyamuk g dtg segerombolan
n serang kaki kita mcm tu

ni dh mcm ape kat betis saya ni..

dah la gatal nye tak hilang hilang lg..

puas dh letak ubat..


saya sedih betul dengan
pepijat yg ggt kaki saya ni

kalau lah pepijat..
tah tah benda lain..uu~


sekarang risau kalau2 dia tinggal kan tanda
saya mmg betul betul stress tgk kaki ni
sedih betul


mcmne nk hilang kan tanda bintik2 merah ni!!

jgn lah sampai berparut!
hudus nnti rupa nye

tsk tsk

lepas itu saya pon cari lah kat en google
cari cari jumpa ini


tgk pon mcm sakit kan gatal dia lagi maha hebat dari nyamuk
dah 3 4 hari ni still xhilang

tension!!


den jalan jalan lg cari info
jumpa ni kat ehow


instruction to treat bed bug bite

1)Do not scratch the bite.
mmg lah saya tahan tuk garu
sb tanak tinggal parut!!

2)To ease the itching, use an anesthetic cream or calamine lotion.
calamine lotion itu ini
doctor bagi :D
lega lega

3)Wash the area of the bite with soap and water.
tiap tiap kali mandi je basuh
ehehe

4)Use an ice pack to reduce swelling.
ni xtry lg
tp mk suh tuam guna air panas
lagi lega~~

5)Consult a physician should the bite become infected.
jumpa doctor je lah ari tu :)

lepas tu rsa happy sangat lepas baca artikel ni

"Good that people can see what the bites and lesions look like. They throbbed and were very painful for three days afterwards. Ice packs certainly relieved the swelling and throbbing, and also antihistamines and Panafcortelone were prescribed by the doctor for me. Has been a very harrowing and emotional time for me. Now eleven days later they are beginning to disappear."

suka suka!!
leh hilang dlm masa 11 hari

we'll wait n see

tp mmg berharap betul ni
tolong lah


p/s
mak suh g tukar tilam baru

org tua2 biasa nye bakar je tilam yg ade pijat mcm tu en


mode
kepenatan lepas pusing pusing bandar non stop arini
mau tido awal

nyte all!


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

saya buat ultrasound??ade baby ke?

ultrasound??
eceh eceh...
muka siap happy je nk buat ultrsound
ngeee

owh! ini baby!!
tp saya punya tade lah nmpak mcm ni..
will be lah kot
insyaAllah

nk check ape je??
kalau ultrasound mesti je pregnant mama kan..

tp saya pegi buat ultrasound saje saje..
tgk rahim lah, nmpak pundi kecin* saya tau!


atas alasan saya dgr kawan adik kene cncer dekat
tiub falopio jd sy g saje2 buat sceening..
concern lah kata kan

ehehehe


mmg xde keje kan?

p/s:

tujuan utama sbnrnye smbil2 g amik ubat gatal
sb kene hurung ngn nyamuk aritu


pastu sb doctor tu baik sgt saya pon minta la extra service :P


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Saturday, July 10, 2010

mak cik ni membebel je!

owh alahai penat nye lah saya ni
baru je lepas pindah pindah
kemas kemas, susun susun barang
mcm nak tercabut segala urat sarap yang ada
tapi apakan daya,
malas mau bising dan turut perintah saja lah kita ni haa..


tapi selepas berpenat penat hujung minggu ni
maka dengan suka ria nya bilik saya telah siap!

siap di kemas dan di selia
eceh, selia tak tahan
sudah boleh tido dan golek golek
atas lantai pon boleh..nak kata mmg bersih lah ni..ehehe..

esok mula lah hari penat sedunia
siap siap awal pg den travel pg kelas jauh jauh naek bas
alah, malas nye..

xpe, positive positive!!!

owh!! lupa!!
kene buat air teh tuk budak2 yg xsiap kemas lg..

cian mereka haus...

p/s
macam mak cik kan
asik asik membebel
wek!


oke lah
till then



Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Thursday, July 8, 2010

i feel love inside me

nak share something
jumpa dlm blog hanis zalikha
tersentuh sebentar
tsk tsk
(bukan karya dia, dan bukan karya ku jua)
karya sape pon tatau


Di saat


Disaat kamu ingin melepaskan seseorang
ingatlah pada saat kamu ingin mendapatkannya



Disaat kamu mulai tidak mencintainya
ingatlah saat pertama kamu jatuh cinta padanya



Disaat kamu mulai bosan dengannya
ingatlah selalu saat terindah bersamanya



Disaat kamu ingin menduakannya
bayangkan jika dia selalu setia



Saat kamu ingin membohonginya
ingatlah disaat dia jujur padamu



Maka kamu akan merasakan arti dia untukmu
Jangan sampai disaat dia sudah tidak disisimu,
Kamu baru menyadari semua arti dirinya untukmu




Yang indah hanya sementara
Yang abadi adalah kenangan
Yang ikhlas hanya dari hati
Yang tulus hanya dari sanubari



Tidak mudah mencari yang hilang
Tidak mudah mengejar impian



Namun yg lebih susah mempertahankan yg ada
Karena walaupun tergenggam bisa terlepas juga
Ingatlah pada pepatah, "Jika kamu tidak memiliki apa yang kamu sukai, maka sukailah apa yang kamu miliki saat ini"



Belajar menerima apa adanya dan berpikir positif
Hidup bagaikan mimpi, seindah apapun,
begitu bangun semuanya sirna tak berbekas
Rumah mewah bagai istana, harta benda yang tak terhitung, kedudukan, dan jabatan yg luar biasa, namun..



Ketika nafas terakhir tiba, sebatang jarum pun tak bisa dibawa pergi
Sehelai benang pun tak bisa dimiliki
Apalagi yang mau diperebutkan
Apalagi yang mau disombongkan



Maka jalanilah hidup ini dengan keinsafan nurani
Jangan terlalu perhitungan
Jangan hanya mau menang sendiri
Jangan suka sakiti sesama apalagi terhadap mereka yang berjasa bagi kita
Belajarlah tiada hari tanpa kasih
Selalu berlapang dada dan mengalah
Hidup ceria, bebas leluasa



Tak ada yang tak bisa di ikhlaskan
Tak ada sakit hati yang tak bisa dimaafkan
Tak ada dendam yang tak bisa terhapus.

mode
touching and i feel the love inside



Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

mcm mcm cerita ada

salam readers sekalian
eceh!

dr asik memikir kan kisah pindah randah yg tah bila nak habis ni
baik cite pasal cuti 2 minggu yg aja selepas abes praktikal tu lgi bagus..

jadi, lepas abes praktikal kat mardi jalan kebun tu
maka saya pon dengan bangga nye pg menetap di rumah kawan kat klang

sebab dia nk kawin jd aja tlg lah ape2 yg ptt kat situ

seronok!
byk belajar benda bru

pas ni kalau nk kawin dh boleh dh nak plan sendiri

sb byk dia buat benda sendiri

yang best saya jadi org penting
bersuka ria bagai kat kenduri tu
siap nynyi2 mcm hape..

heee...

ni ada sekeping dua gmbr

mmg 2 keping je pon yg sempat upload..ngeee

ini pengantin
ini bergmbar dgn pengantin
so, pas abes kenduri dok rumah 2 ari
den g buat part time dekat mangiamo! cafe



cafe kat equestarian park putrajaya
sehari 60 hinggit!

seronok betul!
surve om puteh

datuk2 datin bagai

4 star punya cafe

italian one
4 hari je sebab 4 hari je dia nk guna part timer

tu pon sebab ade tournament
pape pon mmg seronok
dpt kawan baru

minum air sedap2

makan pon sedap2

yang xbest satu je
xsempat naek kuda
harap je keje kat situ
tp xsempat naek kuda pon

tsk tsk
den dok 2 hari kat rumah
den packing2 barang tuk blk tgnu lah plk

haisyhh
balik tgnu kemas barang
den pindah kusza

sudah nye aku xde rehat cuti ni

xde rehat pon naek badan gk
kalau rehat tak tau lah aku apa jadi..
haisyhh


p/s :
sila kunci pintu dan baca 3 kul plus ayat kursi sebelum masuk tido ye
pencuri di mana mana

pengajaran besar!

p/s/s :
basuh kaki pon jgn dilupakan
keh keh keh

mode :
malas nk pack barang
nak tido dah


till end
gudnyte




Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

kami pon bayar yuran jgk! sama mcm org lain..ada paham!

salam admin

saya ni dah malas nk cakap hape
kali ni masuk ke berapa kali dh pindah randah asrama mcm org gile..
kemas, angkat barang yang menimbun mcm gunung ganang kat bilik hostel tu xde sape pon peduli
turun naik tangga sampai tingkat 4 tu dh mcm nk tercabut kaki dh
tolong lah tolong lah sgt2 admin
saya ni bayar yuran jgk
bukan tak bayar
jadi jgn lah buat suka hati ye


nak suh pindah bgtau awal2..
ni pakai suka hati je buat keputusan
den suruh kami ni kuar masuk suka hati je
sape nk kemas barang yg melambak2 tu?
ade piker x?

mmg tgh marah gile ni
ngn final year studs pon xleh nk bertolak ansur
1st year ddk main kmpus xboleh ke??

apa lah daya
kami ni mcm melukut di tepi gantang je
melukut pon tak mcm ni tau x..
haisyhh
nak anak tiri kan agak2 lah

dah
habis sudah luahan hati
the end


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!