♥♥welcome welcome♥♥

thanks for your visit dear :)
please do enjoy yourself here..

WE ARE HAPPY TO SERVE YOU THE BEST OF OUR FAVORITE COLLECTION.

anyway, don't forget

buka entry dulu dan sila lah komen :)

Sunday, October 31, 2010

bahagia betul kami berhujan!

awak tau tak tgnu sekarang ni di landa hujan yg menderu deru bagaikan mutiara?bila kita tgk kat gmbr ramalan kaji cuaca kita boleh lihat ye kawan kawan ade awan setepek besar gitu kat atas peta terengganu nih...nak bgtau lah kan yang ade awan berat bawak air hujan berderu deru kat negeri kita terengganu ni ha..jadi nye hamik ko hujan tak berhenti henti 2 3 menjak ni..mcm awan ni menangis tak mau berhenti pulak..mujur ddk tingkat2..xde lah nak banjir2..sudah nye semua org pergi kelas smbil sinsing seluar sampai buku lali..kita pon sekali lah..berlari lari anak dalam hujan itu seronok pulak rasa nye..berbasah basah apatah lagi..kih kih..owh hujan, menangis lah sampai puas sebab kita tak puas lg nak merasa sejuk nye nih..wah! bahagia betul kami berhujan!

till then


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

nogori ttp monang yo!

alahai anak omak..apo lae den nak kato..
bola dah abes tp nogori kito kalah yo
tak po lah jang..kito tunggu tahon dopan..
omak arap lah pialo malaysia tu kito punya pulak

den bangga pergi cafe pakai tshirt kuning
sambil sorak2 hobin jang hobin
tak pasrah pon kito kaloh
adat permainan yo
kito terima
sobab kito main ikot peraturan
tak ikot hati
ikot hati mampuih nnti baru tau

hobin jang hobin!
kito anok nogori yo!


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Tuesday, October 26, 2010

kerana empangan padi kami cukup air

owh hai semua kawan kawan!
tajok mcm xsesuai kan?

apapon hari ni nak cerita lah sikit pengalaman pergi empangan..mmg lah mcm org jakun dapat gula gula lah kan pergi empangan tu..mmg lah tak pernah pergi..jadinye semua org kegembiraan bahagia tgk air menderu deru dr tebing empangan tu..maka ade lah video yg tunjukkan semua org ddk testing suara konon nye nak lawan lah dengan bunyi air menderu deru tu dengan suara masing masing kan..biar lah dah jerit mcm nk terkeluar anak tekak pon bunyi air tu lagi confirm lagi kuat dr suara ko nyah..itu pasti..jadi al kisah nye kami ni pergi tgk empangan jajar besut yg empang sungai besut untuk sistem pengairan padi sekitar nye..maka semua org besut dpt tanam padi..

jadi, di sebabkan empangan yg lama ni dh dekat 30 thn sudahnye mereka ni pon bina empangan baru..empangan baru ni nama dia empangan jajar baru besut..besar owh! besar gile! masa kitorg g tu dlm 70% lagi nk siap..mmg cun abes empangan baru ni..ade lah posing2 kat situ tp di sebabkan line cukup2 makan je jd tggu entry lain tuk post gmbr sahaja..kita jnji oke :)

oke lah, skg ni mata pon dh ngntok..si jantung hati pon dh lama tido, sudah nye aja pon nk tido lah jugak.,penat pg td tgk empangan pon xabes lg..penat! esok awal2 pagi nk g kota n buat media..insyaAllah cuba siapkan secepat mungkin :)

till then

Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Monday, October 25, 2010

alahai badan ku kepenatan!

hai lah badan
hai lah nyawa
penat nye la hai arini !

dari kuala terengganu ke kuala berang sampai lah ke marang
tanah owh tanah
banyak betul jenis tanah yg kita jumpa
sampai rsa mcm nk guling2 kat ats tnh baru puas hati

walaupon penat menilai jenis tanah yg ade iaitu tanah tepi sungai (temelong series) , atas bukit(beserah series), tanah liat (jerangau series) dan tanah pasir (rhu tapai series) kami sekelas berpuas hati dengan segala ilmu yg di turun kan..mmg expertise tanah betul pegawai2 berkenaan..dari A to Z semua tahu..ko tnya lah soalan mcm bodoh pon dia jawab pandai punya..biar lah berhujan kuyup n keadaan dia mcm ko kene ddk bawah shower dengan baju yg ko pakai pergi kuliah kan..sambil lari lari ko tinggal kan doktor anuar n peg pertanian tu kat belakang terkial2 cabut label tanah tu n talitep ukur dalam tanah tersebut..
cian doktor..


yg plg best, kami sekelas ni dah fobia dh tgk bas UniSZA tu..dr minggu sebelum2 nye ni dh puas bergolek guling apatah lagi bertidur dan gelak ketawa dalam bas tu..dh mcm rumah kami yg utama pulak kan..kita pon naik muntah dh ddk dlm tu..asrama kat kusza dh jadi mcm hotel..balik tuk solat makan n tidor..tidak lupa untuk online juga..apatah lagi ade 2 trip yg menanti dengan senyuman walaupon kami ni dh xlarat nk senyum apatah lagi nk bercakap..penat siot!ni pon tulis dengan mata separa ttp biar pon nasi yg terhidang depan mata ni mcm dh xlarat nak telan..

ni esok nk pergi empangan pergu kat besut tgk dia bina empangan..awal2 pagi dah confirm lah ko kene bgn siap2 n b4 7.30am ko msti dh ade dlm bas sb tayar bas dh nk bergolek time tu jgk..td kita dh kene sound direct tepat kene muka mcm paku buah keras tu setepek suruh cepat sikit esok pg..hamik ko..sudah nye baik cepat abes kan karangan ni b4 kita tido atas lappy ni karang..

nway, belajar perlu berkorban
end of the story



Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Thursday, October 21, 2010

mari lah kita menuntut ilmu!

owh hai semua!

malam ni kita sekelas nk pg trip lg..mcm minggu lepas pg cameron, minggu sebelum nye pergi mardi serdang, tp minggu ni kita nk pergi UM..under subject animal reproductive! wah! another trip again! tipu lah ckap kalau xpenat..tiap2 minggu je mesti ade trip..sem ni penuh ngn trip..dok kat bas je..no more weekends oke..sampai xlarat dh nk tido ddk dlm bas..sakit pinggang lah, sakit tengkok lah..semua! sejuk pulak tu..berekon bagai..kalau bas langgar batu, bedebum bum bum, adoi sakit punggung pulak..tapi xpe, kita xbaik merungut2 mcm ni kan..xpe ssh2 pergi menuntut ilmu..biar lah xsampai negeri china pon..ehehe..nway, sekarang semua baju dah siap lipat..tunggu turn nak mandi n siap2 pergi makan..den pukul 10 gerak pergi KL..mak! jom jumpa! bawak jajan byk2 ye..eh oke lah, nak mandi dlu..t kita sambung lagi..doakan kita selamat sampai..insyaALLAH :D


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Wednesday, October 20, 2010

nasi ayam rm2.50 yg sedap!

pagi td kami semua ade kelas oil palm
sebab kelas tu mula awal jd xde lah sempat nk breakfast ke hape
jd pergi kelas lapar2..
tp selalu nye xde nye nk makan pagi pon

sudahnye time kelas semua kelaparan n ngantuk
jd nye lepas kelas terus keluar pergi cri kedai makan
brrrooommm!

den pergi lah satu kedai dekat dengan pantai tok jembal belakang kusza ni
kedai biasa je
tp yg special atas meja ade daun kari
bila tnya nk buat apa daun kari atas meja
kawan kita jawab sb nk buat hiasan bagi naik seri meja tu..hehehe
tah ye tah tidak xtau

tp yg lg special makanan dia murah
ade jual nasi ayam goreng separuh yg harga dia 2.50 je
murah gile!ssh kot nk jmpa nsi goreng ayam 2.50 je harga..
dah la sedap
smbal ayam tu siap letak atas meja lg
klu kau nk makan sebotol pon boleh nyah
kalau kat kedai lain confirm2 4 hinggit
kat dia kalau nasi penuh harga dia 3 ringgit
nasi penuh like menggunung nasi
mmg puas hati betul lah

selain jual nasi ayam dia ade gk jual makanan lain
nasi dagang,rojak ayam kueh muih bagai
yg dtg makan pon mcm2 jenis org ade
ade yg pki bmw pon makan kat situ
cerita mak cik tu abg tu dlu belajar kat umt, skg dh jd lecturer n pakai bmw pon still makan kat kedai tu..waaah..

tp kesimpulannya mmg puas hati sb guna 2.50 je tuk makan tghari td
ha, cmpur teh o ice limau tmbah lg 70 sen
ha??like 70 sen??? yes! mmg 70sen! gile murah kan!

lain kali pasti ajak kak anum pergi sana lg
tgh2 nk jimat ni mmg bgus lah jmpa kedai mkn yg murah mcm tu
hehehe

semoga murah lah rezeki makcik jual nasi ayam rm 2.50 ni :)
amin


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Monday, October 18, 2010

seperiuk bbr jgg dr 5 biji jgg :D

(tajuk nk direct kan)
kamu semua msti dh boleh agk apa yg kita nk cerita
msti lah psl jgg!
ehehe

ari ni ade sesi masak masak dlm bilik..guna rice cooker masak bubur jagung..jagung dapat mne?? beli kat cameron aritu lah..biar pon cuma 5 btg jgg je yg kita beli tp dpt seperiuk bubur jgg..haa, semua dpt makan..seronok! tp sb ddk kat dlm hstel mcm ni mne ade dpur, jd nye cuma guna susu cair ngn gula je buat bubur tu..jadi ape lg, kita kopek kopek jgg tu, rebus susu plus air n gula sesedap rasa n taruk je jgg kopek td dlm periuk..tunggu sampai dia mendidih, smbil2 mean fb tgk2 dh jd dh bubur jgg segera kita! yay! xpyh nak bermangkuk segala, capai gelas, sudu n cedok msk dlm gelas n ngap! yummy! sedap!!!


jd sekarang dah kenyang, so boleh la teruskan perjalanan baca buku fiqh islami ni..esok test 2 jadi semua org doakan saya lulus dengan cemerlang nye ea..
insyaAllah :D


p/s
awak tau x saya minat betul ngn hanis zalikha tu!


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Sunday, October 17, 2010

cameron highland itu seronok awk tau?

nway, baru je balik dr cameron
kami g sekelas..ade trip irrigation
yg best sb sekelas! yay!

nah, have a look at picture lah!
mmg looser sb malas nk tulis pnjg2..jd awk tgk gmbr je la ye

gembira beli belah!

bersama pokok kecil2..
jakun je muka tu..hmm

another shoot again :)

classmate

bestie!

apa yg seronok sgt kat sna?
cuba awk pergi..
mcm2 ade..
tp yg plg byk msti lah strwberry
rsa nye mkn strwberry smpai muntah!
kita xpernah puas dtg sna
lgpon ade fmly angkt kat sna :D

till then


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Thursday, October 14, 2010

short n random entry :)


oke lah, just short entry
dah lama xde lone kat kusza jadi nk update selalu pon masalah..
jadi dengan bantuan lappy hilman, dpt lah update kejap

nway, dh seminggu aja demam
sekarang batuk2 tak henti henti pulak.semalam pon xleh nk tido
pity me..tsk tsk..

pape pon dalam hati gembira bunga bunga
sebab malam i nk bertolak ke cameron highland with friends!

seronok bangat loh!

tercapai jua hajat kami nk ke sana
alhamdulillah..

ni ade sikit gmbr dr izen's birthday celebration




kami cute kan kan??




Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Monday, October 11, 2010

al-fatihah

pagi ni baca berita kat berita harian
tgk ade kemalangan ngeri kat pedas semalam
sampai tercabut2 kepala bagai..2 bas berlanggar..
astagafirullah hal azim..

berita lanjut kat berita harian
klik sini


harap2 xde ahli keluarga kita semua terlibat dalam kemalangan ngeri tu
12 org terkorban
al-fatihah buat mangsa

doa dalam musibah
moga moga kita semua terpelihara dr segala bencana
amin




Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Sunday, October 10, 2010

exam exam exam lah oi!



arini ade test!
wish me luck guys!

p/s: aku sendiri pon tatau ape nk jwb.. hantam saja lah labi!

Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Thursday, October 7, 2010

JUALAN MURAH!! DISKAUN GILE GILE!

owh!! saya gemar shopping online

kerana
(macam nak buat karangan PMR je)

1)tak payah susah susah nak himpit2 dalam train nak pergi
shopping mall yg saya suka
(times square)
lagi lagi dalam KTM

2)tak abes duit tambang train

3)tak de lah balik rumah sampai sakit2 kaki sb jalan banyak sgt

4)xde lah saya nak tunggu train lama lama

5)xde lah nak ssh kan ayah g amik hantar kat KTM nilai tu

jadi nye, alternative lain, ddk depan komputer n shopping tru online je..lagi senang..pilih mane kita nak n order..mmg ade delivery post tp itu lebih baik dr kene byr tmbang KTM..saya pon xde lah penat2 nak g tggu atau berhimpit2 dalam train..dari anak tudung ke baju, kasut, beg n semua lah! even lingerie pon ade tau! hehehe..

so, ni saya nk rekomen 1 online shop yg saya selalu beli..tp ni kedai jual baju..mmg type saya lah bju2 dia..korean n japan style..saya tau awak semua pon ade yg suka korean style ni..mmg tgh hangat! meh round2 sini dulu k :) baju dia pon murah murah..lebih kurang harga kat times square je..mmg berbaloi! saya pon mmg dh borong byk !

sila klik sini
pretty littlething

p/s : mak saya pon dah pandai nk shop online skg..mcm2 dia beli..beg lah..blouse lah..aritu baru beli dr-II dr Dr.rozmey tu..sb dia pon malas dh nk kua rumah..mentang2 ddk tingkat 4..malas nk turun dr kayangan lah tu..ehehe


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Tuesday, October 5, 2010

aku lagi kenal dia



untuk kali seratus lima puluh juta.mereka tanyakan soalan yang sama.hei, kenapa kau masih lagi mahukan dia.apa kau buta atau kau pura pura suka.dan seratus lima puluh juta itu, di depan semua engkau tarik tangan aku.yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu.sambil ketawa engkau bilang satu persatu.dia mungkin bengis seperti singa.tapi dia nangis tonton crita korea.dia mungkin keras bia bersuara.tp dia jelas jujur apa ada nya.aku lagi kenal dia.dah lebih seratus lima puluh juta kali.aku pesan padamu apa yang balak jadi.engkau dan aku mungkin ada tidak serasi.kau sangat manis aku pula dawai besi.di seratus lima puluh jutanya, aku pon dalam hati semacam tak percaya.apa kau lihat padaku jujurkan saja.terus kau cubit dagu aku sambil berkata.sayang mungkin baran tak kira masa.tapi sayang tahan kalau salahnya saya.sayang mungkin saja keras kepala.tapi sayang manja kalau kita berdua.saya kenal sayang saya.buat apa dicerita bahgia kita rasa.biar tak dipercaya peduli org kata.baju ronyok tak apa asal pakai selesa.berkilau tak bermakna kalau hati tak ada.aku mungkin bengis dari sang naga.tapi bisa nangis semata demi senja.suaraku keras tak berbahasa.kerna aku rimas gedik mengada ngada.aku mudah baran tak semena.mana boleh tahan angin cemburu buta.dan aku sengaja tunjuk keras kepala.aku punya manja kau saja boleh rasa.rahsia kita berdua.




Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!