♥♥welcome welcome♥♥

thanks for your visit dear :)
please do enjoy yourself here..

WE ARE HAPPY TO SERVE YOU THE BEST OF OUR FAVORITE COLLECTION.

anyway, don't forget

buka entry dulu dan sila lah komen :)

Thursday, September 23, 2010

raya dah nak abes lah oi~

oke, new post..

sorry ppl..mmg lama xbuka blog..kalau dulu msti azam dalm hati nak buat at least 1 post 1 hari tp bertahan kejap je..byk keje lain yg perlu kan commitment..tau tau je la, sekarang dh masuk final year..tiap masa free full dengan assignment je..apatah lagi final project..hadoi..mmg bz lah!
tp xleh buat alasan..kene gk cuba tulis sumting at least...

oke lah, raya dah lepas..nak abes pon sbtu ni..nway, raya was fine..seronok! mcm biasa lah..mcm cerita raya semua org..buat beskut raya, jahit baju,etc.. tp saya sempat singgah penang sblm balik raya..jumpa buah hati..smbil bodek bodek nak baju raya..sb buah hati baik hati dapat lah saya sehelai baju raya..
owh!! terima kasih syg!!

jadi raya pon tiba jadi semua org suka! dapat makan ketupat rendang bagai..malam raya tumpang tengok bunga api jiran depan sambil tumpang suka suka..sambil tepok tepok tgn tgk bunga api yg gila hebat mcm time merdeka..wooohoo!!clap clap clap! hebat nya!--sambil jiran pon pndg pelik..pastu lg dia bakar bunga api yg bedeum debum mcm nk meletop kg sb suka lah konon anak dara jiran dia ni tergedik gedik tgk bunga api..ehehe

jadi raya dah lepas, berbondong bondong lah saya mengangkut kueh raya..singgah lg penang lepas raya, jalan jalan taiping plk..alahai..seronok nak hampus!

ni ada sikit gmbr raya plus jalan jalan taiping.. tgk tgk lah apa yg ade ye :)




jalan jalan taiping



itu je lah dulu
t update lg ea

gud night ppl







Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Wednesday, September 8, 2010

eh eh! dah nak raya dah?!

owh lala!
lusa raya owh!

kalau ada award blog plg bersawang dlm muka bumi ni pemenang nya pasti saya!
owh! tengok!siap ada labah2 lagi!eww!

oke, saya ni tgh serabai2 je muka, rambut sebab mak bising pagi td lepas sahur terus tidor dengan janjinya nk buat kek marble yg xbuat2 lagi..so, saya pon terbangun lepas abah geletek2 tapak kaki suh bgn mandi mandi atau siap2 nak balik kampung..
(yay!arini balik johor!)

dengan muka serabai terus bangun basuh muka ala kadar, gosok gg, masuk dapur terus capai butter ngn gula sebab nk buat kek marble..terus bancuh bancuh masuk tepung, esen vanilla, masuk oven, bakar.. tadaaa! siap sudah kek marble saya!senang je buat dia, godak2 terus tepek dalam loyang terus jadi..resepi pon tengok kat kotak tepung naik sendiri tu..senang kan..

kek marble dah siap, mak pon dah happy so sekarang mau mandi dengan kemas baju raya! yay!!

kejap lagi nk balik johor! tak sabar!

p/s :
janji je nk blik awalpagi, tgk lah skg, dah nk tghari pon xgerak2..
mmg selalu mcm tu..delay sokmo :P

p/s/s :
awak semua! (ye awak lah)
selamat hari raya ye..maaf zahir dan batin :)

Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!