♥♥welcome welcome♥♥

thanks for your visit dear :)
please do enjoy yourself here..

WE ARE HAPPY TO SERVE YOU THE BEST OF OUR FAVORITE COLLECTION.

anyway, don't forget

buka entry dulu dan sila lah komen :)

Sunday, May 23, 2010

kepanasan melampau


saya bukan lah puteri lilin
tp itu lah
sekarang ni panas mendidih betul!
owh! tak tahan!

kulit ni pon dah nak gelap dh sb asik berjemur je
mane tak nye
kdg2 g nurseri pisang lah
g ladang betik lah
panas!

tp nak tak nak kene kuat semangat
gelap xpe, pas tu balik tepek lah byk2 whitening cream
apa ssh en?

balik praktikal xkira plk en
berpanas plk
segala habuk mcm jerebu!

cepat lah abes praktikal kali ni
malas dah
nak balik ddk rilek besar kan badan je
kih kih





Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Saturday, May 22, 2010

gigi besi tu sbnrnye tuah dia :D cute!

saya bukan peminat af8
apa tah lagi nak follow mereka satu satu en
sb dok kat kampus xde masa nk tgk tv
tp saya agk bertuah sb dpt tgk final mlm ni
ingat lagi msa zaman mawi dlu
siap fly dr hostel blk rumah nk tgk mawi punya pasal en

senang cite af8 kali ni boleh la..
tak de sorg yg menarik minat saya
tp tuk final ni
vocal si adira tu mmg mntp!
ingat kan dia mng tp si shahir gigi besi comel tu mngtp oke lah kan
saya gembira untuk dia
:D

apa pon,tamat dah af8
harap2 af9 akan dtg suh siti nurhaliza lah jd pengetua dia
mesti lagi best!

STOP PASAL AF

esok mau blk kuarters strt keje senin owh! malas betul lah!



Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Friday, May 21, 2010

PMS buat saya hmmm..

Photography Pictures, Images and Photos

saya bukan manusia sempurna
saya bukan robot yg ada controller
saya juga bukan macam kereta yang boleh di tunda tunda
apa tah lagi mcm play station yang ada joystick boleh ke kiri kanan

saya tak minta hidup mewah
bersederhana adalah yang terbaik
saya tak minta hadir selalu
cukup sekadar perihatin itu
saya tak akan melarang
tapi ingatan biar ttp kukuh

saya tetap manusia mcm kamu semua
yang biasa biasa saja
tahu rasa sedih duka gembira ceria
bukan alien yg tak de perasaan

bukan scanner yg tahu semua

hidup tak selalu indah
cinta tak selalu bahagia
tetapi nikmati setiap hari seadanya

yang saya tau sekarang ni
sabar saya masih ada had nya
sayang saya tetap selamanya
percaya kukuh di hati

saya masih perempuan
ttp suka kan dengan perhatian
ttp mahu kan bukti perbuatan
harap maklum

p/s
hormon tak stabil
PMS


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Monday, May 17, 2010

kiss ikan sampai lebam! kah kah!

sbnr nye nak letak gmbar dr photobucket..
sb lambat sgt tunggu dia nk upload
jadi tade drama berdasarkan gmbr arini..
sekian memaklumkan ye

back to the story
owh! kenyang lah saya!

masak ramai ramai!
eceh!
sardin masak kicap plus kentang
telur dadar
sambal kentang ikan bilis


ni semua bahana praktikal
mmg lah survive
gembira sb semua lauk abes
dan nasi seperiuk abes
biar lah lauk simple
tp alhamdulillah
semua jenis xcerewet dan makan apa saja
yang halal lah kan
tolak batu kayu jeh
kih kih


p/s
alahai harini pnt!
biar tade buat apa sgt pon en
ko mmg pemalas sbnrnye! huh

kisssyfishyy Pictures, Images and Photos
owh, tetiba line terlaju plk en!
jadi ade lah gmbar
yiba yiba!

ini cerita budak yang tade boyfriend cari ikan mintak kiss
muaah!
kah kah



Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Sunday, May 16, 2010

kenduri kak lin

credit to eeyern photography

kepak kepong kepak kepong

~selamat penganting baru
semoga kekal abadi
bahgia ke anak cucu
sentosa, murah rezeki~
eceh ceh..
ngade hang ea..
kih kih

owh!5 june ini kenduri kak lin
kepada classmate,jom g ramai2!
mesti seronok!
ramaikan org nk kahwin bulan 6 ni
cuti sekolah kot en


oke, sekarang dah ade new signature
terasa mcm kanak kanak ribena pon ade
tape, itu semua tak kisah
asal kan aku bahagia
kah kah kah


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Saturday, May 15, 2010

pelajar UDM meninggal

KUALA TERENGGANU: Seorang pelajar Universiti Malaysia Darul Iman (UDM) mati lemas manakala seorang lagi rakannya berjaya diselamatkan ketika mereka bersama 12 pelajar lain mandi-manda di Pantai Tok Jembal di sini hari ini.

Ketua Polis Daerah Kuala Terengganu, ACP Zamri Shamsuddin, berkata mangsa yang meninggal dunia, Nor Hidayu Mokhtar, 19, adalah pelajar tahun dua jurusan diploma perbankan universiti itu yang berasal dari Kampung Paya, Marang.

Dalam kejadian kira-kira 10 pagi itu, lapan pelajar perempuan dan enam pelajar lelaki berada di pantai itu apabila tiba-tiba seorang daripada mereka yang hanya dikenali sebagai Hanisah hampir lemas.
Nor Hidayu bersama seorang lagi rakan yang bernama Adibah, cuba menyelamatkan Hanisah, bagaimanapun kedua-dua mereka hampir lemas dan berjaya diselamatkan pelajar lelaki.

"Nor Hidayu meninggal dunia dalam perjalanan ke Pusat Kesihatan Seberang Takir dekat sini sebelum dibawa ke Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) di sini," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Adibah kini dirawat di HSNZ manakala Hanisah pula mendapat rawatan pesakit luar di hospital sama.

Sementara itu bapa mangsa, Mokhtar Yusof, 50, ketika ditemui di hospital, berkata kali terakhir beliau menemui anaknya itu pada Khamis lalu.
"Saya sungguh terkejut bila mendapat tahu dia lemas kerana saya difahamkan malam ini dia akan bertolak ke Selangor bersama rakan-rakannya untuk latihan pertandingan silat," katanya. - Bernama

pengajaran
jangan mandi dekat tok jembal
sb mmg xboleh mandi kat situ..dalam!

takziah kepada keluarga allahyarham
semoga roh nya dicucuri rahmat


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

cupcakes kaler biru terang

Color Splash Cupcake Pictures, Images and Photos
food food food
cupcakes kaler biru ni nmpak macam kene curah bahan kimia je
takot!

owh hari ni masak sedap!

sotong masak asam
best owh!
sambal kentang ngn bilis
kerang rebus
berebut2 plk bebudak ni makan

happy sebab apa yang di masak abes!
along sayang korang lebih lah!

p/s
penat lah turun naik tingkat 4 nih
g KK mart beli lauk nak masak
belum sampai rumah dah semput semput naik tangga
sampai dapur je tercungap cungap
belum nk masak lagi
haisyhh





Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Friday, May 14, 2010

si kuning botak gatal

pon and zi Pictures, Images and Photos
oke si kuning botak tu gatal!
si biru ta boleh belah buat muka blurr
kah kah!

hai readers tersayang!

eceh..baik pulak ko en...hik hik

so, pagi td dh dftr kat MARDI
dan dah kenal kenal ngn bdk2 yg praktikal sekali
owh, mereka semua kelakar!
borak2 mcm hape tapi nama 2 3 kerat je yg tau..
best tp penat
sebenarnye mcm ta perlu nk hadir hari ni
ddk tercongok dlm bilik pelatih tu ttgu jadual praktikal siap
tp ta siap2 sampai balik
so pas kul 12 apa lagi terus cabut!
padahal jumaat mmg half day oke..best!
maen2 punch kard n terus balik rumah!
yibaa yibaa!
malas lagi mau pk pasal praktikal
tggu senin baru dtg blk
mggu ni meronggeng dekat rumah dulu

owh!td tgk AF8 konsert ke 4 ta silap
hadoi! semua ta best!
org suara sedap da tade kat malaysia
tape lah, kita tgk sape mng n boleh survive tak kan?

woh! malam ni piala thomas separuh akhir!
kita harus mng!
amin amin


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Thursday, May 13, 2010

bergolek golek dan poom!


im back! im back!
dah lama xupdated kan? byk nk cerita tp sb byk sgt dh simpan dlm file senyap2 n buang dalam lombong
malas nk ingat
jadi nak cerita pasal arini je..
senang cerita td dh dftr praktikal kat MARDI esok nk 1st day keje jadi esok awal awal mau bgn dan bergegas ke mardi jalan kebun
bergegas tak tahan..hehehe

so, punch kad esok, balik kemas barang dekat kuarters den balik mardi dgr taklimat dan balik rumah semula
yay!!

semoga saya gembira dgn praktikal kali ni
amin amin

p/s:
hafiz hasyim itu sgt bergaya!!

suka dgn permainan dia!
malaysia menang!
yiba yiba!!

p/s/s
apa yg bergolek dan poom??
masalah!
masalah dtg bergolek ta benti benti
saya pening
!@#$%^&*()_




Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Friday, May 7, 2010

gambar gedik gedik

mari mengedik!
oke ini baru je edit gmbar guna photoscape
jadi teruja dan mau upload

nah!


saya tau saya senyum bajet ayu
biar lah!

nak wish sikit lah kat sini
mer tatau punya..dia xbukak blog nih..hehe

semoga berbahagia hendak nya kami
amin amin
hik hik..malu lah saya!
lempang nak?ngada!


dah itu sahaja

bye bye





Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

ikan emas gedik gedik atas jalan

fisheye Pictures, Images and Photos
gambar dari kaca mata ikan emas gedik gedik nak turun atas jalan
kene pijak baru tau!

si ikan: woh!menara apa itu??

aja: tatau..Eiffel tower barangkali
dgn konfiden gile
si ikan: owh iye ke?bukan kah ini new york?
aja: byk songeh lah ko ikan! goreng nak?
si ikan: tanak..oke oke, itu Eiffel tower~
tsk tsk

woosh woosh!
salam readers
sekarang belum dua hari sudah tade tahan mau g cc tersayang nih!

jaga lah ko ngah..sampai ati ta mau balik awal..
sian kat aku tiap2 ari kene menapak ke cc nih :(

jadi meh la update sikit sikit ea..
kalau ade kat rumah macam2 mau update
tp sebab g sekejap sekejap jadi update lah ape2 yg terlintas ini
eceh! terlintas ini..apa da~

so, sebelum kita menerus kan perjalanan ke family store
nak beli telur, bawang dan berus gigi
tadi anta adik adik g sekolah agama
sebelum tu tolong mereka2 ini pakai baju dan iron kan segalak
ddk rumah time cuti ni mmg terasa mcm mak org
masak lah
pg kedai beli barang lah
hntr mereka2 pergi sekolah
ajar membaca time malam
ta percaya dgn diri sendiri

kalau angah ada
ni semua kerja dia
kerja aja??
TIDO SAMPAI LEBAM
zzzzzzz..hehehe

tapi sebab dia balik lmbat, semua kerja itu saya yg punya
so, tunggu lah ko ngah
ko balik sila amik balik semua kerja2 itu ye
hehehe
saya mau tido dan berpoya poya bersama broadband
kah kah!

p/s
saya mau pergi perhentian lagi
tsk tsk
saya mau camera sendiri
saya mau handphone baru
saya nak duit dlm bank yg ta penah abes
melampau!





Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Thursday, May 6, 2010

kentang seguni dan timun 2 tongkol



woh! saya sudah selamat sampai rumah

dan sekarang sambil sambil tolong mak beli barang g singgah dekat cc jap tuk tgk updated dan buat post baru...
warghh!tension tension!
gile lah ey!
tanpa wireless kat rumah!
terkebil kebil depan cartoon network dan axn tak membuat aja puas ati!
kena g cc gak nak melampias kan rasa rindu kat fb
boyfie xjumpa sebulan tahan lagi, fb xjumpa sehari??meroyan!
betul betul sedih..
dulu adek selalu balik awal je dr uitm
sb dh final sem jd dia blk lmbat sb ada final presentation
so, itu broadband tade sb dia punya
jadi senang cerita
TIADA BOLEH UNTUK BERINTERNET
bahasa apa nih?

jadi apa rutin kat rumah?
pagi
solat subuh
tolong mak buat kuih
owh part ni mmg critical
bubuh gula kat donut
letak sos kat roti sosej
masukkan sambal dalam kueh bom
dan goreng kan karipap
hah! penting kan kerja saya
kah kah
pastu basuh baju
kemas rumah
masak!
masak tau!
arini masak ikan asam pedas
sayur kobis
ikan kering
dan panas kan kari semalam
hehehe

tgk, anak mithali en?
mmg kene buat! klu x, mak bising!

tghari
makan
solat
melahgo
masa untuk axn, nickelodeon dan segala cerita indon

ptg sikit
tido sampai abah masuk suh solat asar
kah kah!
den tgk tv lagi
kalau rajin g buat biskut
tp xstrt lg
baru nak beli barang
tgk lah, bape tong biskut yg berjaya di buat tnpa fb dan blog nih

malam
makan
tolong lah mak apa yg ptt

tgh malam
kalau lapar makan lagi
mampus aku gemuk pasni!

oi!dah pukul berapa ni??
ni sambil2 beli kan barang mak nih
kene pg dulu lah
nnti mak bising
nak beli kentang seguni, timun 2 tongkol,
tepung beras dan hmmm ape ek??hah!gula kastor!

oke lah bye bye
2 hari lagi bru dpt update
jgn rindu!




Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Monday, May 3, 2010

saya benci lelaki curang!



saya tau saya nampak mcm nak salah kan lelaki di sini
tetapi saya ttp nak bg warning tak kira lah lelaki ke perempuan
sila jangan curang

aja baru dapat berita tntg kawan lama yg curang ngn girlfie sendiri
time tgh couple segala kan
eee...geram gila!

mmg rasa marah lah
xde salah apa pon si pompuan tu
berani ckp sb pompuan tu kawan sendiri jgk!
tetiba tgk tgk boyfie dia dah mencurang dgn pompuan lain
siap bergembira sakan segalak en
padahal ckp kat si girlfie yg dia bz lah, penat lah ape lah
sumbat cili baru tau!
kalau betul betul bz tape lah en
tp bz berdating sakan dgn pompuan lain tu mmg melampau!
adoi..mmg anti betul ngn lelaki yg mcm ni
xpernah puas!
apa lagi yg ta cukup??
ssh ke nak setia??
bukan minta apa pon
larat pulak nak layan ramai2 pompuan..
hmm~

kepada semua

sila lah jujur ngn diri sendiri
jgn mengada ngada nak couple ke hape kalau xready
sila jaga hubungan anda
noted for myself too
kalau dah xsuka sila bgtau
jgn main tinggal je
ingat, awak tu bercouple dgn anak dara/anak teruna org
sakit sakit mereka ingat ke parents dia jgk
sesedap ajinomoto je en nk sakit2 kan anak dara org

kepada diri sendiri

jujur!
setia!
percaya!
syukur dgn apa yg ada
dan nikmati hari ini seperti tiada hari esok

kepada si curang
jaga ah mu!
sumpah marah ey!

kepada si kena curang
sabar ea
ada insan lebih baik buat kamu
insyaALLAH



Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Saturday, May 1, 2010

bercinta lagi

oke aja buat muka!
tapi tape lah..ni ttp gmbar fav!

gila gembira tahap gaban!

sumpah gembira
berjalan sampai patah kaki!
yang penting lepas rindu!

yeahh!!
puas ati tgk muka boyfie..

suka suka
berjalan jalan g pantai irama
makan bola bola dan segala ikan sedap
ceit! mau cerita detail2 ke? lantak aku lah en!
pastu pastu kan
hehehe balik rehat an
berjalan lagi malam nye

best best!

yang best sb there's suprise!!
best best!!
mcm ne ta penting lah nak bgtau yg pnting
kami makan atas restorant yg terapung atas sungai

dah la xramai org sgt, tp makan sedap!
yang bila time makan mcm makan atas kapal kan
bila ada org jln mcm teroleng2 kiri kanan sikit2..hehehe

senyap je..
private gila
makan bawah bulan
suram suram je cahaya

eceh! mmg romantis gitu
i do admit this is the best dinner that i ever have!

muah! sayang kamu lah hubby!


jadi hari ini pergi lata tembakah sama kawan kawan
zie, myra, mesyah dan kami

last minute decission
mcm xbiasa en
mandi manda makan kfc dan berdugung ramai
mmg lah seronok
biar pon air keroh! bau smbal! ceit!
tapi kami ttp redha dan sgt tabah mandi dan bergembira
org ramai datang mcm tak putus2 plk en
sampai pukul 2pm pon still org dtg
tapi mmg best!
tak terkata!

ngn boyfie en..g mne pon best..kah kah!


lepas berseronok di lata tembakah kami balik
tp sempat singgah segalak sakan
g pantai air tawar
minum minum sambil dgr lagu ballet dr expo berdekatan
sumpah xde mood nk g expo mcm tu..tak happening!
dah tu pegi pantai bukit keluang dan ini dia!
sesi bergambar sakan!
yibaa yibaa!
click sana click sini


meh tgk satu dua yang ada ea :)


credit to cik myra for editing :)



nway, tu je gmbar2 yg sempat di edit...
yang xedit byk lagi..
hehehe

last word from me
thanks a lot to
zie, myra, mesyah
and the others

korg mmg best!!

and to boyfie
ehehe
thnks a lot dear
u're just made my day



Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!