♥♥welcome welcome♥♥

thanks for your visit dear :)
please do enjoy yourself here..

WE ARE HAPPY TO SERVE YOU THE BEST OF OUR FAVORITE COLLECTION.

anyway, don't forget

buka entry dulu dan sila lah komen :)

Monday, March 28, 2011

!@#$%^& Rebecca black?!

mari dgr ini dulu
kalau tinge dh berasap, feel free to click the stop button!


gilos lah kan?
meh nk cite sikit sape lah alien ni..

her name is rebecca black from california,
a 13 years old hilarius dreadful singer!
sb teringin sangat nk menyanyi so mak dia masukkan dlm stu company suh dia nynyi..
dapat lah lagu friday ni ha..

ngko tgk lah lirik dia
Kickin' in the front seat
Sittin' in the back seat
Gotta make my mind up
Which seat can I take?
ade ke boleh dia nynyi ni?
kalau ko lah kan ade nk pk ddk depan ke belakang..
naik je kete tu sudah..mujur ade org nk tmpang kn oh!

bila dh nynyi tu, suara masyaAllah!
berdesing tinge!
tu pon lepas dh auto-tune tu suara nya..
kalau xauto tune???
aku xtau lah nyah..

mcmne blh famous minah ni??
bkan famous sb org suka kt dia tp
sb semua org benci n marah kat dia ni
siap ade comment cakap

I hope you go cut [yourself] and die
'I hope you cut yourself, and I hope you'll get an eating disorder so you'll look pretty.

hamik ko!

1st week upload kt utube, 8ribu je tgk..
den bila tosh.0 buat post pasal dia, dlm seminggu dh naik smpai 8 million!
tosh.o ni mcm stu rncangan yg kutuk any online vid, society, celebrities etc lah

hari ni 28hb /3 / 2011 - 56 million yg tgk vid dia owh!!
xpasal2 jd hit alien ni..
isyh isyh..

moral of the story
Songwriting is not for everyone so as to be a singer!
by Tosh.o

kalau haku lah, lama dah pindah planet marikh..
maluuuu!



Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

kelas batal!

yay!!
kelas batal!

jadi mari pulang dan bersenang lenang~
yiihu!


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

hujan itu rahmat


hujan hujan owh hujan!


hujan itu rahmat
tp kalau tak de payung time hujan itu bukan rahmat, itu malapetaka..

bukan xnk beli
serik!
sb saya suka hilang kan payung sendiri..
tertinggal lah, terlupa lah etc..
huhu

p/s : time hujan mmg best kalau nk tidor!
yay!

gudnyte everyone !


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Sunday, March 27, 2011

Korean campfire night!


it was an awesome night last week!
we're having campfire !

but with korean style!
tadaaa!





awesome kan kan!!
ingat nk buat kt pntai tp hujan xtentu masa skg ni
so, we're come out with korean bbq night!

it was fun n healthy too~
the best part is we're played games
n enjoy the night!

p/s : plg xleh lupa time anas ajuk gaya dr *** :P
kelakar woh!


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Monday, March 21, 2011

oh! they're real talent!

Assalamualaikum everybodeh!

semoga berada dalam sihat sihat aje

nway, semua org use youtube as their music source kan
kalau kita dgr lagu bru or nk search for an any songs,
msti lah kita buka utube kan?

so, as for me, youtube bukan skdr nk search for songs
atau nk tgk any make up video
like michelle phan oh wow!
tp as a place for search any good singer!
bukan yg commercial one, tp nyanyi2 n upload vid kat youtube
n female specially!!

so, for tonight, aja nk share sikit a few my all time favorite youtube singer !

for now, tgh gila dgr 2 org budak dr korea ni!
jenice and sonia!
suara oh so wow!!

ni one of vid mereka

cute kan??
mmg lah sgt!
first time dgr suara terus jatuh cinta!!

second one is alyssa bernal!
yay!
si cute yg dh mcm kembar vannesa hudgens tu

mmg cute kan??
mcm vannesa kankan?? told ya!

third one is...
maddi jane!!!!
here she is
11 years old je oh yeah!

she's real talent kan??

forth is
daniela andrade!
my blues fav singer!
adoi..suara gemersik!


and so many many more!

ni je sempat nk list kan..
so, how about your fav you tube singer???
please share with me :D




Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Sunday, March 20, 2011

bersahabat sampai syurga :*

selamat malam semua!
dah makan??
aja kenyang dah makan tomyam!
sodap!!!

nway, mcm biasa lah kitorg ni..
bila makan time tu lah nk berforum forum..
tah mcm ne tah tetiba terbuka cerita zaman dolu dolu..
zaman orentasi dlu..
mcm ne all my classmates kenal antara satu sama lain..
as for me, aja xmerasa orentasi kat udm sb sblm ni ddk kt uitm..

mcm mcm cerita keluar..
ada yg tak sangka dapat course ni..ada yang datang dari jauh seorg diri dan
mcm ne perkenalan bermula di depan lab comp..
ada yg berkenalan dalam bas
ada yang berkenalan masa rotong royong time orentasi..
n aja masa kenal diorg semua time tu kelas kat ladang n mmg terpinga pinga lah kejap kan nk tego siapa n nk buat apa..org lain dh masuk 3 minggu belajar n aja bru lah nk paham pe bende yg diorg buat..time tu kitorg tanam sayur..segroup ngn akilla, amir, asrul n nazri..seronok!!

tp pling xleh lupa masa dtg bilik diorg konon2 nk berkenal-kenalan n jumpa budak sorg yg mcm familiar nama shuhaibah..punya lah gembira sb ade gk lah yg aja kenal kat situ smpai berpeluk2 mcm jejak kasih..,ye lah, xpenah dtg tgnu den tetiba plk kene ddk sorg2 msti lah takot..time mak nk balik tu siap nanges lagi nak ikot..tsk tsk..kelakar lak rasa nye!

nway, sekarang sem 8 dah..
kami sekelas (25 org) mmg rapat
lagi 2bulan or less nk abes n tinggalkan dunia pelajar :)
tsk tsk

alhamdulillah semua kwn baik baik n
rasa sayang nk tinggalkan semua kawan2 ni
lepas ni semua dah ikot direction msing2..
xdpt dh nk gather n having class together like we did today..
n tuk pengetahuan korg, minggu ni adalah minggu terakhir kita ade lab ngn dr.yeo..
n ari terakhir jgk kita masuk lab tu n having lab work together..
biar lah berebut2 sampai nk bergaduh bgai time nk amik buffer n enzyme kat depan tu tapi
semua tu kenangan akhir buat kita..

aja doakan yang terbaik buat setiap sorg dan insyaAllah, ada jodoh, panjang umor kita jumpa lagi
segala memori dari sem 1 sampai lah sem 8 ni mmg indah
sayang je nk lepas kan tp apa kan daya
setiap pertemuan ada perpisahan

semoga kita berjumpa lagi dan maafkan setiap salah laku saya sepanjang perkenalan ini :)
**sumpah tak kan lupa kawan sampai bila bila**

p/s : sedang jatuh cinta ngn lagu L-O-V-E by nat king cole
tgh2 browse jumpa budak ni..
suara sumpah best sampai nak menanges!!!

enjoy!


maaf, entry kali ni panjang sangat :*


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

test test test..haisyh..

assalamualaikum semua :D

pagi ni ade test..

esok pon ade test
tulat pon sama gk..

tema minggu ni ari ari test..
adoi..

semua subject buat test 2 minggu ni..
mmg jd ulat buku lah den pahni..

nway, wish me luck!!


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Friday, March 18, 2011

jom jadi kaya!

assalamualaikum sahabat!

alhamdulillah..kenyang dh makan nasi goreng ayam.. burlp!ehehe
sambil2 makan tu mcm biasa lah menyembang pasal hal2 dunia ni..
makan nye kejap je, tp bab sembang sampai berjam jam..
tak ingat dah masa..tgk, dr pas isyak td smpai ke kul 10..
punya lah nk menyembang..

antara topik kami menyembang mesti lah macam ne lah nak jadi kayo!
ahli2 korum semua setuju ngn jalan berniaga lah boleh jd kaya..
ade yang nak bela ikan, tanam sayur, tanam sawit,
buka kedai makan n mcm mcm lagi lah

as for me, meniaga mmg menguntung kan kalau kene dengan gaya dan cara nya..
kalau aja, aja suka nk meniaga kuih2, biskut, cuppies, n coklat..
senang cerita food lah!
kalau ade rezeki lebih teringin sangat nak ade cafe sendiri ala ala
secret recepi gitu..best kn?

tp mak pesan, kalau berniaga makanan jgn kedekut..
biar org puas hati ngn service kita..
insyaAllah, rezeki tak lari lah kalau kita bg lebih kat org..betul tak??

korg ade tips tak mcm ne nk cepat jd kayo??
meh la share2 idea..jgn kedekut tau..
tp ngn cara baik ye..merompak bagai confirm reject!

p/s : mak cakap lagi,
kita kalau nk buat baik ngn org,
xde duit pon boleh buat baik jugak kan :)




Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

jom solat!

assalamualaikum kawan kawan!

magrib sudah menjelang!
mari mandi dan tunaikan solat:)

jom!


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Havasu Falls

lawa kan??
time google2 jumpa gmbr ni
ini gmbr betul!
bukan mainan!

air terjun ni nma dia Havasu Falls, di Arizona
air dia kaler blue green!
honeymoon sini msti best kan??!
ehehe


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

morning post! :D

assalamualaikum!

selamat pagi semua!!
woh! tak percaya eden dpt bgn awal arini..
at 9 je dh bgun..ehehe
segar bugar lg..

skg tgh tggu panas kan air nk buat milo..
so sementara tu meh lah tulis pape yg ptt dlm ni..

nway, nothing much happens this few days..
cuma takot mengenangkan 19hb 3 ni
ramai yg bgtau jarak bulan ngn bumi will become closer..
huishh..bila dh dekat2 ni tarikan graviti bulan mesti lah makin tinggi kt area bumi n menyebabkan air pasang yg melampau??
tak tau lah..ni cuma spekulasi je..
nway, doakan semua selamat n nothing happens this date..

woh!! birthday mer nk dekat dh :D
mau bg ape ye??
any suggestion ppl?


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Monday, March 14, 2011

GET WELL SOON JAPAN !

Morning malaysia!!
yeah!!!

disebabkan cikgu tak masuk kelas lg, jadi nye meh lah kita sambil2 menulis2 sesuatu kat belog ni..

actually nk share some vid dari BBC tntg tsunami kat jepun.. nway, bbc did a very good job in giving wide information on this phenomenon..


scary enuf kan?




so far, the Japanese is working hard to find the bodies that had been swept away during tsunami moment..



We should take this lesson from nature and be a bit more humble as species. The PLANET is not ours. We are just guests..

Japan is on my prayers, thoughts, and I hope world heals soon..

Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Sunday, March 13, 2011

random post : live from VIVA presentation room

salam sejahtera semua!
yiba yiba..
kini kembali menulis ea..

almaklum lah sejak dua menjak ni mmg sibuk..
tesis, viva, complete comb binding..
even last week pon, masih lagi g english camp

tp, sekarang nk cerita yg VIVA part 3 sedang berlangsung
*berlangsung tak tahan*

din tgh present, n kecewa nye xde video pasal scarecrow yg dia buat tu..

nway, harap sangat last2 ni ade video yg dia tunjuk..

eh, tgk dah pasal tsunami kat jepun??
please do watch it and pray for their safety



Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Tuesday, March 8, 2011

thesis due date is here!!

today due date hantar thesis!!

arrrgghh!!!

nway, khamis ni viva for fyp
sila lah dtg bg sokongan ye :D


p/s : sorry for xupdate setelah sekian lama
saya sayang pengunjung belog saya!
muahx!




Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!