♥♥welcome welcome♥♥

thanks for your visit dear :)
please do enjoy yourself here..

WE ARE HAPPY TO SERVE YOU THE BEST OF OUR FAVORITE COLLECTION.

anyway, don't forget

buka entry dulu dan sila lah komen :)

Tuesday, November 16, 2010

arriving at home

alhamdulillah...selamat sampai di rumah
perut pon dah kenyang..
jadi ape lg!
marilah berehat!
selamat malam semua
dan tak lupa juga
selamat hari raya aidiladha
makan kamben jgn lupa saya ye

Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Monday, November 15, 2010

oi! study lah!

yay! esok balik rumah!
tak sabar nk tengok periuk ajaib mak yang boleh masak daging liat dalam masa 10 minit je!hebat betol!!! satu lg nk tgk peti ais besar yg boleh kua ais bila kite tekan dia..teeettt! kua ais! ha..hebat kan kan? eceh, mcm org jakon lah plk en..padahal org len dh ade dlu..apa daa..

nway, ahad ni dh strt final n kita lepak2 lagi..jadi kene balik awal..jumaat ni dh sampai tgnu dh..kita baca pon ala2 kadar..hadoi..
sila berambus wahai malas! saya nk study ni!





Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Friday, November 12, 2010

woh! makan nasi goreng buatan sendiri malam ni :D

al kisah nya lah kan jadi org bujang ni, lagi2 ddk hostel mcm eden ni maka nya mana lah ade segala kelengkapan dapur yg complete kan..bila dah suka masak ni periuk nasi tu pon xjd periuk nasi dh...dah jd periuk serba guna yg kalah kan pressure pan tu..time xde utensil bru lah mengada ngada nk masak itu ini..mcm kita lah kan, pagi td buat cekodok bilis, semalam cekodok pisang..apasal cekodok je yg ceq masak? dh itu je bahan yg ade, nak makan berat2 pg cafe sudah..time bosan bosan tu je la kerjaan nye..hai, mujur ade periuk..ni nk masak nasi goreng plk..bahagia betul..jimat hidop mcm ni :D tetiba dh berangan nk bawa segala blender n bahan nk masak2 n masak segala bagai masakan sem depan..boleh??


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

katil memanggil sudah!

marilah tidor semua

gudnyte! sleep tight!
sape ade exam esok, gudluck!
sila lah bgn 4pagi tuk revise
biar pon kita xpnh buat..

kita??
2 minggu lg bru final xm..
org dh dpt results hang bru nk strt exam..hebat!

esok apa mau buat??
bergotong royong lah
kita basuh semua magenta box n test tube yg berlana kona itu
sigh~

p/s
buat anak anak pisang ku yg kemampusan itu
apo lae omak nok kato
sodih omak yop..

tsk tsk


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Thursday, November 11, 2010

baru bape jam sudah rindu gilak nak hampus!

alhamdulillah..selamat sampai ke terengganu sudah :) pagi subuh2 td smpai kat station bas n amik teksi blk hostel..tapi dalam hati still attached kat penang..sedih tinggal kan kawan kawan..buah hati tu lain cerita lah kan..nway, thnks alot dearies! mmg betul sedih lah nk tinggal kan rumah tu..bersuka suka an ngn zie..tidor bertiga bersama..melompat2 kegembiraan seperti zaza n terperuk dlm rumah - hibernate, apatah lagi melayan kerenah zie bersama tanaman kesayangan, serta ketakutan terhadap labah labah..im going to miss u all guys and already do! all those small and sweet memories make me miss u both! so as syamiroh, thnks dear! a lot!! remember, u're great and strong enuff! and u always do sygness..plus, i'm sure he'll regret that he's losing u..u're hot stuff u know! and to ikin, im sorry syg! we're not able to eat kamben this time as we had promised before..i'm so regret..insyaAllah, we'll do it next time ;)

p/s : im missing them like crazy ! tsk tsk

Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Wednesday, November 10, 2010

kau selamanya

nak share something sat



ni lagu bru dr heliza
sweet kan kan??

tak sabar nk tggu lagu ni kua!
baru lg dia post lgu ni dlm fb ni isnin lepas

p/s:eh?tiba tiba rasa mcm ade bunga bunga je dalam hati..


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Tuesday, November 9, 2010

woh! kawaii~

cute!
bila dh edit letak bloom bloom lg nmpak mcm angel like
eceh!


p/s : tuan punya badan sila jgn koya sgt ye..
ini mungkin ilusi semata mata..hik hik


till then


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

OMG! hati ku cair meleleh leleh!

kyaaa~~
woh! cair nye hati beta!
ini mmg comel!
expresi muka dia mcm nk ckp
'mari lah dukung saya dan cium cium nk x??'

nok gok sutir!!!
boleh buat main masak masak sekali
ehehe


till then


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

a journey to kuala kangsar perak

baiklah ini entry kenduri kahwin minggu lepas.. mari tgk gmbr dlu ye :)

zaza(si tudung pink): kamu jalan dlu ye..kami follow..xtau jalan ni
mer: kitorg pon xtau jalan gk :)
aja: mari kita redah saja lah labi :D
yeah!! sampai di kuala kangsar bandar diraja
ini lah myra
myra:jemput jemput makan ye semua

muka kenyang
burlp!
mari lah bergambar!
smile syg!
zie dan kek sedap nyum nyum!opps!
gmbr koya!

the girls!
with baby acerap!
mari lah merenjis!
ini cuma lakonan semata mata
wink wink

anyway, korg mesti perasan mne lah pengantin nye?? gmbr aja berposing sakan ngn pelamin ade lah kan kan??ehehe pengantin sudah pg outdoor time ni jd xde rezeki mau bergambar bersama pengantin

to myra n family, thnks a lot dear! we do really enjoy with this wedding.. and to kak yong, anya, akok, n kak choo (kak choo yg kahwin, jd selamat pengantin baru!!) and to aserap comel lg sangat baik itu, muah muah muah!! sayang kamu ketat ketat lah syg! kecomelan kamu tu mmg lah mencairkan hati!


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Monday, November 8, 2010

we're the perfect two..insyaAllah :)

kami cute kan kan?
captured by zie sayang ku intan payung! thnks darl!

ni gmbr after watching 'takers' at sunway carnival mall
i give 3 and a half stars for this movie


till then


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

bercinta di taman botani

hai readers!!

nway, ni sambungan kepada entry berjimba jimba di penang ye entry sebelum ni cerita pasal TGI friday n now nk cerita after kami makan TGI tu mne lg kami merayau..ehehe


after makan kami ronda ronda kat area geogtown n pusing pusing cri tempat nk lepak nway, aja ni jenis ska lepak mall bila duit berkepok banyak nye.. time xde duit malas nk jalan mall sb t nmpak baju ke perfume ke semua cuma boleh terkebil kebil je tanpa boleh memiliki nye..tsktsk.. untuk itu, jd sesudah berjalan dan makan dengan kenyang dalam queensbay itu mari lah kita keluar cepat cepat sb saya tiada tahan lagi tgk barang2 yg takkan jadi milik saya tu..

maka,eceh, maka tak tahan..aja pon decide nk lepak lepak kat taman taman je.. anyway, mmg suka pg taman or anything yg more to nature things ni sb lapang je rasa bila dekat dengan alam.. dah saya pon mmg jenis org yg mmg suka pokok pokok..suka sangat lah!

dengan cuba jaya yang insyaAllah jangan lah sesat merata rawa,kami pon redah je area geogtown tu..then cuba pergi bukit bendera..bukit bendera pon satu pulak, ttup sb buat renovation kat keretapi dia..kami pon pusing lah blk..den jalan jalan nmpak signboard tulis kebun bunga..so, apa lagi! mari lah kita ke kebun bunga!

bila dah sampai area tu, rupa nya bukan kebun bunga yg ade, tapi JALAN kebun bunga! hampeh kan..kecewa mmg kecewa..tp teruskan juga perjalanan sesat kami tu sampai jalan mati yg tiba tiba je ramai org..to make it short, rupa nye mmg betul ade taman area tu.. botanical garden yang besar lagi maha cantik..kat ceruk ceruk tu la dia terletak.. biasa lah, kat penang semua bangunan tinggi tinggi dah xde tempat nk buat taman sudah..maka, taman semua dah pergi ceruk ceruk sana..

jadi apa lagi..
bercinta lah kami di taman botani!
wink wink!



Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Sunday, November 7, 2010

makan kat TGI Friday ni mmg buat saya happy syg!

setelah bermastautin hmpir banyak hari kat penang ni
maka byk la aktiviti2 dunia yg kami buat

kami tu merujuk kepada siapa??
ehehe
yang utama cik abang lah!
yang lain lain dalah kawan kawan tercinta = zie, zaza, syamiroh, ikin and hanis

mula mula kita n cik abg pergi ke pulau..
pulau ape?? pulau pinang je..tp g area pulau..
wah! ini mmg seronok!
jalan jalan ke queensbay

mula mula ingat mau makan mcD sahaja
tetiba je tekak mengidam nk makan mcD
den bila dh jalan jalan
sekali ternampak ini
TGI friday!

bila cik abg pon mau try
kita pon ape lg..
follow je lah kan kan??
maka kami makan dengan gembira di TGI friday
meh tgk menu ye :)


ini saya makan
pasta with cheeze and a piece of grilled chicken

ini cik abg makan
sizzling of shrimp, chiken and mash potato

and this is for our dessert

semua ini actually untuk celebrate birthday saya
belated dah pon
nway, thnks syg!

what is next activities??
ha, tunggu next entry ye
penat dh tulis :)


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Thursday, November 4, 2010

bila bosan kita tidor sahaja oke

alhamdulillah..
selamat sampai sudah saya di bumi penang ini

cik abg pon berjumpa sudah
sihat walafiat semua nye
almaklumlah pg gym sekarang
addict katanya!

jd sekarang ddk rumah rehat puas2
t dh blk tgnu tiada lg harapan untuk berehat sakan
apa lagi! jom tidor!



Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Monday, November 1, 2010

please help me ppl!

saya sangat bimbang dengan bentuk badan sendiri sekarang
berikan saya tips untuk kurus!

please ppl!!

this is urgent!
i have a wedding by the end of this week
n much worst is i cant wear my fav kebaya!!
help me!




Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!