♥♥welcome welcome♥♥

thanks for your visit dear :)
please do enjoy yourself here..

WE ARE HAPPY TO SERVE YOU THE BEST OF OUR FAVORITE COLLECTION.

anyway, don't forget

buka entry dulu dan sila lah komen :)

Tuesday, July 19, 2011

comeback post





assalamualaikum!

setelah sekian lama akhirnya aja muncul kembali..

eceh ceh ceh..





tah la xtau bakpe, rasa malas la pulak nak menghupdate blog..

nway, how's life people??!

anything change??



btw, i may say that im in transitional state of my life..

from student to a matured working lady :P

semua org penah lalui nya kan

beza nya susah or senang je..


alhamdulillah..everything went well and lovely..

nway, xde gmbr terbaru yg nk share but i'll take a few pictures to be placed here..




p/s:


adoi! tak sabar nk sambung master!

ingat, belajar untuk ilmu, bukan untuk title :)

syukur, masih diberi peluang tuk smbung belajar





Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Sunday, May 1, 2011

ragam face-bookers :)

assalamualaikum~

hmmm..
malam ni rasa nye nk analysis satu bende skit..
ceh, analysis..
apa dia yg sibuk sgt nk analysis ni??
mm, nak analysis gaya fbookers mengepost di wall masing2!


mm, biasa lah kan..aja ni facebooker tegar!
kalau x jenguk fb sehari xboleh..

tp biasa lah kan, kalau kita tgk fb tu kita boleh tau gaya org tu mcm ne..
hmm, mcm ne ea nk ckp..
kene tiap2 ari buka fb bru boleh tgk rentak setiap org yg post kat wall kita..

kdg2 ade org yg generous sgt smpai semua perkara dia nk bgtau 'fan' dia kt fb..
sb tu skg siap ade application yg kita boleh dload and send tru the app to fb what we're doing, where're we going and so forth..biasa nya org ade phone yg leh connect ngn wifi suka buat bende2 ni..hehe

yes, i do admit mmg best, tp kalau dh setiap minute dok post annoyed jugak kan..
tp ape nk buat, mereka akan ttp ckp,
'ini fb aku, aku punya pasal lah nk post apa pon!
xsuka remove!'

alahai~ pantang usik sikit..
cepat je nk melenting..
mmg betol pon, xmati lah ceq kalau dok bc semua post hang tu..
ceq makan tpp 3 kali sehari, siap selalang seli ngn kudapan lagi!
tp beringat lah jugak, dh tu kt wall aku xterpampang ke post2 ko tu?
hmmm..

ade plk yg suka meng ekspresi kan perasaan melalui fb..
kalau dlu, bila stress kita dok sibuk menangis tekup muka kt bantal ka,
makan xhenti2 ka, atau xmakan langsung ka..
tp skg, zaman berubah dah oh!
kalau marah sikit, hentam kat fb, emosi sikit post kt fb..
sikit2 xpa..kalau dh tiap minute dok cerita emosi hang kt fb xrsa kesian dah,
rsa nk katok lagi ada.aisyh...

lagi satu,
kalau nk marah bf ke, gf ke, kawan baik ke,
terang terang je sembur dlm fb
cian kawan tu..
sayang pe ke bende mcm tu..
malu kat dia kot..
ade masalah settle lah sama korg
jgn lah sampai bergadoh2 dalam fb
semua org t sibuk nk tau kenapa
xpasal2 je kontrobesi tau..
aisyh..

kalau yg bercouple tu,
dah dlu sikit lg sayang sayang n
bila bergadoh sikit, hilang dh semua sayang sayang dia..
hentam habis2 an ah dlm wall fb tu..

sudah sudah lah..

sb tu lah, ade twitter dalam dunia ni
sb dalam twitter tu hang boleh tulis apa yg hang nak setiap saat kalau nak, setengah saat pon boleh..xde sape nk marah, sb twitter tu mmg function dia mmg mcm tu..

so, ape kata korg yg suka menaip kt fb wall setiap saat tu move to twitter :D
haaa...baru kene tempat nye..iye ke dak??
ehehehe

eleh, kau aja! ckp byk plk! mcm lah ko xpnh post kt fb wall tu!
kdg2 jiwang gak aku tgk! menyampah!

dh aku yg post sikit2 pon hang bising,
kalau yg dh post setiap saat tu hang bising x??
ceq pon post gk..tp berpada pada lah..
tau gak lah limit dia..
hadoi~

pee.ass
ha, recently ade jumpa page ni kt fb
sangat bgus n bgus bgus!
boleh mengaji even tgh ber fb!

bye bye
assalamualaikum
xjawab dosa, kalau jwb sayang~
(by maria elena)


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Saturday, April 30, 2011

ape kejadah K-Pop Malaysia??

ha!
tgk lah!
ape nk jadi??

sekarang org melayu kita nk buat kumpulan ala ala korea lah plk
kalau org cina kita yg buat xde lah haku ni nak pelik sgt

tu dh mmg identiti org korea dh kita nk sibuk2 follow pasal pe?
cukup lah sekadar nk suka lagu2 diorg..

ni satu
yang ni dua


yg pompuan tu boleh lah tahan
yg laki laki ni..
hadoi ai!
xlalu mak, nak!

org korea putih melepak n comel
kalau dia buat muka cute mmg jadi muka cute
tp kalau yg ni,bt muka cute bukan jadi cute, jadi !@#$%^&!

tak tau lah eden nk cakap hape lagi
kite tgk je lah mereka mereka ni mcm ne dlm market
org kita terima ke x agak nye ye~

hmmm...xde modal lain agaknye diorg nk market kan artis kita agk nye ni..


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Friday, April 29, 2011

final exam terakhir

morning semua!

sekarang ni tgh musim demam final exam..
n as for me pon sama lah..
dah lepas 3 paper..
n ade 2 paper lagi have to go..

n setiap kali exam msti rsa exhausted gile..
tgn rsa mcm cramp pastu penat badan lah, demam xtentu pasal n so forth..
ni lah yg aja rsa skg ni..
sakit tgn menulis..dh tu bila nk tulis pon rsa xnk dh sb bila tulis je dia rsa mcm sengal2 kt urat sarap tgn tu.. (mengada je bunyi nye kan)

nway, esok paper plg ssh dalam semester ni..
advance plant biotech!
nak menghafal semua dr chapter1 sampai chapter akhir mmg mencabar!
harap2 semua dapat jawab n lepas paper ni dgn jaya nya..yeah!!!

dah dah..nk study blk lah!
good luck everyone!

pee/ass
oh!! arini prince william kawen!!
nk g tgk kt astro kul 5 nnti :D

Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Sunday, April 24, 2011

acerap muslim bertunang dah?! huhu

alhamdulillah~
dah lepas first paper..
ada 4 lg paper kene balun..huih!

nway, mlm ni nk stdy lmbt sikit smbil2 update blog bersawang ni ha..
recently, asraf muslim dh bertunang..
huhu

ta tau kenapa, rsanya semua pompuan kat malaya ni mesti terduduk meroyan bila dpt tau acap bertunang..tak sangka..xde plk dgr gosip2 dia ngn budak ni tau2 je dh bertunang...alahai~~ betuah lah badan oi...semua pompuan terlepas sudah peluang!! tsk tsk~

tapi xpe lah, sb tgk dia mcm happy sgt bertunang dgn dayana tu
jadi marilah doakan mereka sempat ke jinjang pelamin..
insyaAllah..

nak tau lbh lnjut, sila tekan sni

p/s: dlm ati dok tertanya tnya, mcm ne lah si acap tu mengorat ngn dayana tu..hik hik..


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!