♥♥welcome welcome♥♥

thanks for your visit dear :)
please do enjoy yourself here..

WE ARE HAPPY TO SERVE YOU THE BEST OF OUR FAVORITE COLLECTION.

anyway, don't forget

buka entry dulu dan sila lah komen :)

Wednesday, March 31, 2010

jangan tinggalkan kami kak ayu

salam readers
**lapar lagi**

owh, seronoknya! baru bangun dari tidor ptg yg panjang..tadi abes test awl n boleh blk n tido puas puas..yang seronok nya dr senawi xkota kan janji dia nak bg satu je soalan tuk test td..jadi ade lah byk2 soalan yg semua nya boleh dijawab dengan menggoreng hangus hangus sampai hangit dan boleh buat kopi yg hitam leggam tp rsa payau mcm dalam cite p ramlee tu..oke, stop mengarut..sekarang dgn rambut xterurus sb baru bgn, cepat cepat buka blog dan nak tules tules sikit..hehehe..

to kak ayu ku, owh kakak, mmg sedih betul kakak nk pergi nih..kesian sama kak shida dah kene tinggal sorg2..xpe xpe kakak, aja tolong gnti tempat kakak ye.. kakak jgn lupa kan kami tau..dapat kereta jgn lupa bwk aja jln jln ye..aja ddk dekat je..ade msa boleh hello hello..hehehe..saje nk amik kesempatan..nway, wish u luck n jgn risau mmg best dapat jd PTD and mmg impress akk boleh lawan dengan beribu2 org tuk dpt kan job ni..well done kakak ku!! yeah!!

oke lah kak, kepala dah pening sb kena mandi cepat cepat, kejap lagi dah kene keluar pergi mengisi perut yg asik lapar ni je..anyway, sayang kak ayu!! muaahh!!!

p/s oke lah, jom pergi mandi...rambut dah berminyak2,muka pon dah xmacam org dah..

till end
bye bye





Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

jawab jawab soalan

salam readers
**wink wink**

dapat ni dari nazri..saje je nak jawab..tgk la eh :)

1) siapakah diri anda di rumah?
saya kak long ye..semua panggil saya along..dan mmg lah garang an kalu along..adik adik semua takot..sekali je jeling semua jadi baik..haaa..percaya x???mmg xpercaya an??tp tnya lah adik adik aja t..aip!!jgn nakal!along pukk nnti :/

2) siapakah diri anda di samping rakan?
owwhhoo..saya mmg lah byk mulut..semua benda nak cakap..biar lah mengarut2 pon..n seorg yg kelam kabut..betul x kawan2??hehehe

3) 5 benda yg anda idamkan tp masih belum tercapai
saya mau dapat kan MASTER!!! mesti belajar rajin2 tuk sambung belajar..tp xde duit lah nk smbung..klu dpt tajann mmg saya smbung..doakan saya ye :)

second, kahwin! hahaha!!(galok) ep, perkara wajib tau..hehehe..xtau lah boleh capai benda nih...tunggu grad, dapat kerja bgus2, tggung mak ayah puas2 beli tanah den boleh bercuti dekat venice dulu n beli jam gucci beg LV den baru kawin oke, mmg mengarut..sampai mati pon xkawin klu mcm nih..ade jodoh, samapi seru kita kawin oke :)

third, dslr!!! mmg gile mahu kan camera ni..dgn semua lens yg ada..hahahaha!! niar lah xreti mne nk amik gmba..tp boleh blajar kan??

forth, saya mau ade online bussiness sendiri..tp xtau nk jual ape..hmm..suggestion ppl??

fifth, saya mau kan suzuki swift!!! ade sape2 nak belanja x??

4) siapakah nama pasangan anda
nariman azif abd manaf :P

5) ceritakan 5 perkara yg paling anda suka tentang pasangan anda
satu-suka buat lawak yg saya sorg je gelak..hahaha!
dua-penyabar dan tak gopoh..cool je
tiga-ade spec transformer yg smart, tp dia lg suka pakai lens kaler coklat tu, nk nmpak mcm edward lah konon..hee
empat-suka buat muka comel! rsa mcm nk cubit2 bg tanggal pp dia..(sumpah dh lma xjumpa!rindu!)
lima-he's know what i want :)

6) bila tarikh anda couple
xde tarikh..tau tau dah couple :)

7) apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda
hmmm, xpenah gadoh lah..ade lah sikit merajuk..biasa lah an..

8) lagu tema cinta anda
ape ek?/semua lagu cinta yg ada :)

9)apa perubahan yg ingin anda lihat dari pasangan anda
xde ape2 pon..love him being himself..enuff :)

10) tag 10 rakan yg lain
sape2 nak amik je lah ea..mls nk tag :)

till end
bye bye




Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

selamat pagi malaysia

salam readers
*krriiukk krriuuk**

owh, lapar giler pagi nih..bgn pon dah lambat, baju pon xgosok lagi and ade 40 minit je lg yg tinggal tuk siap siap..cepat cepat bgn n teruk gosok baju dlu sb toilet rmi org..mls nk tggu lama2..den cepat2 mandi n siap2 pg kelas microppropagate..xsempat pon nak singgah mne2 beli roti or susu kocak..huhu..mmg tgh tahan lapar lah sekarang nih..breakfast penting utk good attention in class ppl!!tgk, ni dah xboleh nk cocentrate sb lapar..(-_-")

by the way, today is mer's birthday!! happy birthday dear :) owh, saya beli cupcakes online n hantar ke tempat kerja dia..SUPRISE!!!(terkejut lah konon2..) hehehe

nah, comel x?

tau x, semalam masa nak tido-dlm pukul 4pg lah mcm tu, ade dgr org jerit ramai2...ingat kan ade pencuri..mmg mengigil2 lah sorg2 ats katil..takot~~

mode:
kelaparan!!! dan mls nk buat media tuk RITA hari ni..hmm
till end
bye bye





Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

dah pukul 3am dan masih study :)

salam readers
**yawnnn**

sumpah lama gile xupdate bolg!!!sowie ea guys~~buzy sikit akhir2 nih..siap kan repot yg bertambung2 tu..tu pon ade yg xsiap lagi..waaa!!

nway,arini ade kelas sampai pukul 7ptg dan setiap ari selasa pon mmg mcm tu..mmg akan balik time azan magrib tgh berkumandang..sb dari pukul5-7 tu ade kelas akidah..dah korang mesti tnya npe x buat waktu lain an?? sb mmg dah xde waktu lain..masa ni je yg available tuk my batch ngn senior nk buat kelas nih..kesian gk kat ustazah, tp nsb bek dia sporting..balik balik je kelas, solat, makan, mandi and tido! giler r tido sampai xsedar diri..nsb bek terjaga..den solat isyak n strt nk study sikit2..tu pon sb esok ade test..klu x, jgn harap lah nk bgn blk n bca buku..

haa, esok ade test post harvest.. boleh x dr senawi (the lecturer) nak bg satu je soalan yang harga dia 20%..adoi, dah la xbagi hint ape2..dia kata mybe 1 gmbar je yg ada den describe..mmg critical thinking gle..nk baca ape pon xtau..hmm..tp dlm kelas dia, dia asik dok ulang temperature, TEMPERATURE, and TTTEEMPERATURE !! agak nye ade lah pasal temperature yg kua kot..wish me luck!!!

owh,, satu lagi!! mggu lepas turun kl for educational trip(skema gile)..kami sekelas pg sime darby, mardi serdang dan AAR tissue culture lab centre..owh, semua ni mmg establish lab, lagi2 dekat AAR..mmg lawa lah..ade 70 lamina air flow n harga 1 lamina air flow tu sama harga ngn banglo tau.huii..mahal!!!! mmg seronok pg trip ni rmi yg belanja makan..ade satu malam tu prof mohd nor belanja kitorg semua yg ade nih makan kat satay kajang haji samuri tu..mmg mkn smpai kenyang lah..bessttt!!! tp yg xbest nye sb ddk kat ukm-mmg xbest, sb xde air n berhabuk!! aja sampai selsema kot ngn habuk2 tu..smpi sekarang still xbaik2..hmm..and xde g jln2 sgt pon..first trip ngn aquaculture dlu lagi best..hee..

and sekarang dah pukul 3pagi dan still studying..mmg mcm pelajar contoh gile..tp xtau pon nk baca ape, nota je melambak atas meja tp sekadar pandang je eh..boleh x..ngee..oke lah..jom baca nota ea..

mode:
rsa nak minum milo pns lah tp mls nk buat..anyone please~~

gudnyte
(pd sape2 yg nk tido+dh tido)
till end
bye bye


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Sunday, March 21, 2010

roti canai buat saya kenyang :D


salam readers
**kenyangnya**

malam ni malam settle kan semua report2 yg tertunggak ye..jadi saya nak mengaku kat sini saya mmg ade masalah nak siap kan semua repot2 ni sb virus malas n suka tidor melanda baru2 ni(sblm ni pon mmg mcmni jgk..haih~) dah jadi makin teruk plk..adoi..we need improvement ppl!!!-->hajar,take note oke :) jadi meh nak list kan repot repot saya yg melambak2 nih kat sini

# report aquaculture-fish nutrition
# report aquaculture-live feed
# report aquaculture-fish breeding
# animal cell culture-MTT assay
# animal cell culture-flowcytometer, bioreactor, n fluorescene inverted microscope n insect cell
#post harvest- BERNAS trip

tgk, byk kan?? saya tau saya pemalas dan mmg patut pon gelabah bila report dah bertimbun timbun mcm nih..padan muka!jadi malam ni kene abes kan semua report2 nih biar lah tak tidor malam pon(xmungkin, nk cantik kene cukup tidor-alasan!) semua nih msti siap sblum pergi trip lusa klu x mmg mggu depan lah bru hantar dan confirm markah kene tolak-dah kene tolak dah pon agknya..hmm :(

jadi, nak jadi kan cerita, mlm nih mmg nk spend msa dgn semua repot2 tersayang dengan mkn roti canai dalam bilik je..kirim kat kwn td..jimat masa..n mmg mls nak kua g dinner..mkn roti canai pon kenyang jgk oke..n roti canai kak long tepi shell tu mmg sedap :D jadi, lepas nih nak pergi mandi dan strt buat report..sape2 yg baca entry nih dan ade report tertunggak jgk di saran kan ikut jejak langkah saya selepas ini ye..

p/s baju saya melambak2 atas katil dan xde sape nk lipat..
saya upah sapa yg nak tolong lipat kan dgn belanja roti canai...ade mau?? :P



mode:
teruja nk pergi KL tp xteruja lgsg nk travel siang!!
skg el-nino lah! panas! ;(


sekian saja saya mengarut

terima kasih

bye bye







Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Friday, March 19, 2010

saya rindu kamu lah!!

salam reader
**wink wink**

sumpah penat giler arini..pagi2 dah gerak dr ostel n g institute memandu BITARA..hehe..ni tempat saya belajar memandu ea..pg2 tu dh buat amali motor-tuk dpt kan lesen L..hehe..den ptg buat tuk kete plk..omg, ni first time bwa kete n aja mmg btl2 appy sb rupa2 nya ade gk talent bw kete..hehe..mmg teruja lah..kepada cikgu saya, cikgu aya-time kasih byk2 ea cikgu..mmg best blaja ngn cikgu..pasni ade 8 jm lagi ngn pak ya-cikgu official ye kat jln raya..owh, mmg xsabar!!!

p/s mggu dpn ade seminggu kat kl-lawatan ke sime darby, mardi serdang n AAR Sungai Buloh..confirm penat!!


satu lagi, pesanan ikhlas dari aja
jgn lupa kunci pintu sebelum tido..sekarang pencuri merata :)


mode: penat n kerinduan!!! :((
btl btl rindu kat
mak
abah
adik adik
terutamanya

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

DIA
:D





Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Tuesday, March 16, 2010

saya bosan dan sedang study tp xmasuk apa2 :D

Salam readers
**haishh**

adoi...giler byk ah keje tuk minggu nih.. repot mmg berlambak2 sampai xtau nk buat yg mne satu..jammed!!! nway, sekarang dah strt buat lesen kete n motor..dulu penah ade lesen L tp dah burn..syg an? :( tp xpe, n mmg xsbr nk blaja lah bwk kete!! owh, ptg nih ade test akidah n akhlak..wish me luck guys!! :DD

p/s tiba tiba je rasa mcm nk kerja part time kat starbuck LCCT..mcm cool je an?? :P


till end
bye
:D




Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Thursday, March 4, 2010

pencuri jahat!!

salam readers
**tsk tsk**

sedih sgt arini..bilik aja kene pecah masuk..camera, lptp yah ngn camera mek bah kene curi...bilik kene selongkar n terabur habes semua brg2..malas nak cerita panjang..nk tau ape2 tgk kat fb aja k..dh describe byk kat sna..

kepada pencuri kami: tolong lah pulang kan blk brg2 tue..jht betul curi lptp org yg belajar tau..nak guna buat repot dan segala oke..semua ade kat situ..camera pon..nak guna amik gmbar results ape2 ke..tau x ni semua kegunaan..ape lah nasib kami nih..dah la bru je beli cmra..bukan ank org kaya pon..beli pon guna duit pinjaman..alahai..tsk tsk :((

mode:depressed sedih n trauma

bye




Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Wednesday, March 3, 2010

kau seru akulah pelangi cintamu

salam readers
**wink wink**

owh sekarang tgh layan lagu dari melda ahmad-kimia! best best!! bg 4 bintang tuk lg nih..swwweeett!!! mmg suka sangat2! anyway, ni lirik dia lah
ea :)

melda ahmad, kimia

aku mula jatuh hati kepadamu
setelah kau kata cinta padaku
masing-masing dulu punya pasangan
akhirnya kita bersama
pertama kali kita bersua bertentang mata
terasa ada kimia di antara kita

kau kucup pipiku
kau bisikan cintamu
kau kata baby I love you
kau cairkan hati ku

bahagia,
kurasa,
disaat kita berdua bersama
memandang bulan terang
menyaksi bintang-bintang
kau seru akulah pelangi cintamu

kau kucup pipiku
kau bisikan cintamu
kau kata baby I love you
kau cairkan hati ku

bahagia,
kurasa,
disaat kita berdua bersama
memandang bulan terang
menyaksi bintang-bintang
kau seru akulah pelangi cintamu

mode: ade rasa bahagia lah bila dgr lagu nih..hik! :P

till end
bye




Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Monday, March 1, 2010

mamai+lapar**

salam readers
**
yawnn**

owh, saya baru bgn dr tido ptg..betol betol penat n ngntok..xtau lah buat ape kat kota td smpai mengantok gile ptg nih..bgn bgn je trus lapar en..owh nk makan!!eh, ptt lah nak rsa lapar..mkn awal kot tghati td..10.30am dh balun nasi kan..emm, sapa nak teman saya makan malam nih??terasa nak makan sedap sedap lah..jom!

mode: betol betol lapar nih plus mamai lg..nk tido blk bole? :D
bye



Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!