♥♥welcome welcome♥♥

thanks for your visit dear :)
please do enjoy yourself here..

WE ARE HAPPY TO SERVE YOU THE BEST OF OUR FAVORITE COLLECTION.

anyway, don't forget

buka entry dulu dan sila lah komen :)

Monday, December 20, 2010

syukur syukur !

wah wah wah!! gembira betul lah saya arini !

tgk muka bunga bunga tu..siap ade leb leb lagi
ehehe

nway, ape yg gembira sgt ni??

gembira sb anak anak pokok saya sudah keluar kan anak2 pokok yg cumel!
seronok! most of them telah propagate ye
alhamdulillah :)

nk tunjukkan gmbr xbw plk memory card reader
xpe, t aja post kan gmbr anak anak comel tu..
gembira betul lah
syukur !

jadi, mari lah menari!
wwooh!
till then




Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Thursday, December 16, 2010

woh! pokok pisang jatuh dr langit!


pom!
bergolek pisang menyerah diri depan lab! 2 guni plk tu!
apa kes ini???

al kisah nye, aja nk sampling pokok pisang nangka..pokok ye..bukan buah pisang tu..byk dah org misunderstood..dah seminggu mencari xketemu jua..sadis betol..mcm2 cara dh buat..xde org nk bg jgk..bukan xnak bg..tp xde stok..xramai yg tnm pisang ngka ni..kalau tnm pon xnk bg anak pokok melainkan yg ade kebun..sb nye pisang ngka kan sedap buat goreng..dah kalau bg kat aja xde lah pisang yg nk di goreng..aja pon satu, nak sampai 20 pokok..mmg lg ssh lah nk cri..

tp kerana kak kiah ku (peg sains) yg hebat, maka dapat lah 1 tempat area manir,tgnu..tuan punya kebun rela nk sedekah kan anak pokok beliau kat aja..jadi, pg2 lagi dh bersiap nk pg nih..siap mnta tlg hilman dtg sb nk tlg cangkul kan anak pokok pisang..

nak jadi kan cerita, sesudah sampai kt lab,
hilman msg bgtau ade 2 guni pisang depan lab..
semua org terpinga2..mne dtg pisang ni?? 2 guni lak tu..dh la pisang nangka! tnya punya tnya xde sape pon tau..sudah nya kak kiah tepon tuan aji zaki(yg nk derma kan pisang tu) tnya if ade hntr pokok pisang kt lab..n rupanya mmg dia punya kerja lah letak pisang kt situ..maka semua org gembira sb pisang dtg bergolek pom! depan lab..kih kih..tp sbnrnya gembira xpyh g sampling sendiri..dh la tghari tu panas betol! xthn eden oi!

ni ha, 2 guni pisang nye
cntik2 betul pak cik ni pilih
gembira saya!
wink wink!

bersiap sedia untuk di bersihkan..yippi~

kira kira sekaki tinggi nye..jenuh eden..
sampai melecet2 tgn nk bersihkan :(

last word:
alhamdulillah~
syukur Ya ALLAH :)


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Tuesday, December 14, 2010

gian nak memasak!

sedap kan kan??
nama dia honey lemon chicken yada yada!
pandai2 je aku ni
resepi dia ade kat rachel ray website
boleh lah tgk2 :D

sejak akhir akhir ni kite selalu sgt browsing for western recipe
mula mula nk belajar mcm ne buat roasted chicken ala ala kenny rogers tu
cari cari resepi jumpa yg copy cat tu..
wah! terliur betul..tak sbr betul nk try bila blk rumah nnti..
then, msa browsing tu terjupa rachel ray punya website
mcm mcm resepi ada..teruja betul..dh la mudah! cepat lak tu..seronok!
sekarang sudah addict dengan rachel ray..

nk sambung lagi tgk resepi yg ada..

p/s:
td belajar mcmne nk buat chicken chop!! rupa nye xde lah ssh sgt pon~
nah, ni resepi dia!


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Monday, December 13, 2010

berhujan basah


owh hai semua!!

lama betul tak taip pape kan dalam ni
nak buat mcm ne..rutin tiap2 ari sama je

kita skg ni tgk pening kepala sb nak buat fyp tp xde sample
sedih!! projek delay 1 minggu sudah
hmm, harap2 esok boleh pg sampling..
please please please!

nway, td ke pantai dan pulang berbasahan kuyup sebab hujan
ni lah akibat xde pyung time monsoon mcm ni
last2 beli pyung tgh jalan..kalau tak mmg xrupa org lah sampai hostel

nway, mari lah selit kan bebrapa gmbr
bosan je dgr kita membebel

nah, ni ade few pic from MAHA
dah lapok pon cerita ni..tp take a look ea :)






will be updating more soon

till then


Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!

Wednesday, December 8, 2010

no idea :(

owh hai semua!!

lama bebenor dah xupdate pape..
nway, my final exam is just finished and now its time to continue with FYP..sigh~

mm, i have no idea to write anything now
so, we'll stop here n will be updating more soon!

ha, saya sihat2 sahaja ye di sini:)
till end

Thank you for reading this. Don't forget to leave your comment gorgeous!